keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Virkattu käsilaukku

Tällaisen tänään väsäsin, ku oon polvivamman vuoksi sairaslomalla koulusta. Mä jo aikaa sitte ostin tällaista varten Novitan Spektri Plus lankaa, joka oli läheisessä halpa-hallissa alennuksessa. Alunperin mun oli tarkoitus tehdä ihan erilainen käsilaukku, mutta mulla oli useampi näitä virkkaa-pura-virkkaa-pura töitä, ja sit päätin kokeilla jotain ihan muuta. Ohje oli pohjaa lukuunottamatta oma. Kantokahvatkin askartelin ihan itse.
Olis ehkä pitäny tekovaiheessa ottaa kuvia, mutta se sitten touhun tuoksinassa unohtui kokonaan.  Valmis luomus on kuitenkin tässä. :)
Lanka: Novita Spektri Plus
Koukku: 5
Ohje oli hyvin helppo, ja nopea
(Mä en oo ikinä kirjottanu yhtäkään neule- tai virkkuuohjetta. Pohjan ohje oli valmis, muut on mun omaa sävellystä.)
Jos jotain jää epäselväksi, kannattaa kysyä rohkeasti.
Pohja:
Virkkaa aloitusketjuksi 20 kjs + 1 kjs kääntymistä varten. Käänny ja virkkaa 1 ks jokaiseen kjs:aan (alkaen koukusta lukien 2. kjs:sta). Virkkaa viimeiseen kjs:aan 4 ks, ja jatka virkaten kjs-ketjun alareunaan 1 ks jokaisen kjs:n alareunaan, viimeiseen kjs:aan 2 ks. Virkkaa seuraavaan ks:aan 2 ks, virkkaa 19 ks, seuraavan ks:aan 2 ks, virkkaa 2 ks, seuraavan ks:aan 2 ks. Jatka näin, eli pitkillä sivuilla lisäysten välissä on aina 19 ks ja lisäysten välissä päädyissä aina 2 s enemmän kuin edellisellä kerroksella. Jatka virkkaamista näin kunnes lisäysten välissä molemmissa päädyissä on 10 ks. Virkkaa vielä seuraavat 19 ks (näin molemmat sivut ovat yhtä leveät, eli viimeinen ympyräkerros on täysi). Silmukoita on nyt yhteensä 66.
Mallineule:
Ensin virkkasin kiinteitä koko pohjan ympäri, ja sitten aloitin mallineuleen;
1: *p, alempaan silmukkaan*
2. *ks edelliskerroksen pylväiden väliin*
Näitä kahta toistin, kunnes laukun korkeus oli n.15cm
Läppä:
Kun korkeus on sopiva, virkkaa laukun takaa keskimmäiset 9s kiinteillä silmukoilla edestakaisin "läpäksi". Kun läppä on n. 10cm, virkkaa 4ks, 3kjs, 4ks, eli työstä jätetään keskimmäinen silmukka väliin, ja virkataan tilalle kolme ketjusilmukkaa nappia varten.
Simpukat:
Kun läppä on valmis,  virkataan kassin ympäri simpukoita;
*4p, yksi väliä, ks, yksi väliä* Toistetaan koko kierroksen ympäri.
Kahvat:
Tarvitaan 2x20cm pätkä rautalankaa, mulla oli käytössä 0.8 vahvuinen lanka, vankempaakin saa olla. Rautalangan ympärille kierrettiin neljä kerrosta lankaa, muotoiltiin ympyräksi, väännettiin päät solmuun ja ja kieputettiin lankaa liitoskohdan ympärille. Kahvat ommeltiin kassiin.
Helppo oli, eikös? :D


4 kommenttia :

 1. Upea kassi!

  Olisin kysynyt noista kassin kahvoista jotka näyttävät tosi hyviltä ja tukevilta; kiersit siis rautalangan ympärille lankaa ja sitten muotoilit ympyräksi? Kahvat ovat siis ympyrän muotoiset tuolla laukun sisällä ja ommeltu kiinni reunaan, niinkö?

  Tiinamari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juurikin näin. Nyt jälkeenpäin oon miettinyt, että kahvoista tulee varmaan yhtä hyvät, ellei paremmat, jos rautalangan ympärille virkkaa! :)

   Poista
 2. Ok, kiitos vastauksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Mikä mahtaa olla laukun koko

  VastaaPoista