perjantai 22. maaliskuuta 2013

Lapasia

Mä pidän nyt pientä luovaa taukoa mun isoäidinneliöprojektista, koska virkkuukoukku meinas kasvaa mun käteen kiinni ja isoäidinneliöt tuli jo uniin.
Koukun sijaan tartuin vaihteeksi puikkoihin ja neuloin parit söpöt lapaset koska tää hemmetin talvi ei ota loppuakseen...
Mä oon henkeen ja vereen kesäihminen, vaikka silloin ei voikkaan pitää söpöjä itsetehtyjä lapasia ja pipoja.
Nää supersöpöt palmikkolapaset on tehty Novitan Veera langasta, jota oon aikoja aikoja sitten ostanu Tapion Kaupasta. Tän ohjeen kiskoin hatusta, enkä taas(kaan) tajunnut kirjoittaa ohjetta muistiin.
Silmukkamäärää en kuollaksenikaan muista, mutta sen ei oo niin väliä, koska palmikko on jokatapauksessa vakiokokoinen...
Rannekkeessa on kuitenkin joustinta.
Joustimen jälkeen:
1. puikolle helmineuletta (eli siis 1o 1n, ja seuraavalla kerroksella päinvastoin eli nurjan päälle oikea ja oikean päälle nurja.
2. puikolle (silmukoiden lukumäärästä riippuen ensin helmineuletta) sitten 3n 4o
3. puikolle 4o 3n (mahdollinen loppupuikko helmineuletta)
4. puikolle helmineuletta

Palmikkokierron tein 8 kerroksen välein ja peukalon tein ilman levennyksiä.

Ja mä oon kova hukkaamaan lapasia, joten oon tehnyt ton nyörin noiden lapasten väliin sukkapuikoilla. Kolme silmukkaa, ainaoikeaa ja kerroksen lopussa silmukat siirretään oikean käden puikon oikeaan reunaan ja neulotaan seuraava kerros. Nyöriä ei siis missään vaiheessa käännetä.
 
Nää toiset lapaset taas on neulottu Viking Naturgarn-langasta, jota esittelin jo aiemmassa blogikirjoituksessa. Tämä(kin) lanka on ostettu Tapion Kaupasta, jota mainostan ihan vaan siks, että muutkin käsityöfriikit löytäis kyseisen paikan elämäänsä ja huomaisi, ettei Novitan Seitsemän Veljestä oo ainoa lankavaihtoehto mitä on saatavilla. Itse oon sen verran onnekas, että kyseinen lankataivas sijaitsee mun kotipaikkakunnalla, mutta nettikauppakin on kuulemma nopea ja näppärä. ;D
Viking lapaset on neulottu kutosen puikoilla ja huimalla 20 silmukalla, joten työ eteni ihan mukavaa vauhtia. Näppärä neuloja saa lapaset valmiiksi tunnissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti