maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kevätkylvöjen aika!

Mulla on eilen ja tänään ollut operaationa kylvää esikasvatettavat kukat ja hyötykasvit. Perjantaina oli uusikuu ja saamieni tietojen mukaan kylvö kuuluu suorittaa uudenkuun jälkeen. Tänävuonna kylvin useampaa eri kukkaa, sekä muutamaa hyötykasvia. Suurin osa vihanneksista kylvetään suoraan maahan, mutta esim. kukkakaali, ananaskirsikka sekä kurpitsat pääsivät jo hyvissä ajoin multaan esikasvamaan. Viimevuonna kukista kasvatin vain astereita ja orvokkeja, mutta tänävuonna kylvin vanhojen tuttujen lisäksi myös leijonankitaa ja tuoksuhernettä, sekä villinä korttina UFO koristekurpitsoita.
Helmikuun alussa kylvettiin chilit, koska ne vaatii pidemmän kasvukauden ennen kuin ne tekevät hedelmää. Chilejä laitettiin tänävuonna neljää eri lajiketta; Aji Finland, Champion, Bolivian Rainbow ja Jalapeno Early. Meillä isäntä on vastuussa chileistä, koska ne on sen harrastus, mutta mä sain tänävuonna oman pienen chilin, joka on tuo Bolivian Rainbow. Kyseinen lajike on pahanmakuinen mutta kaunis ja mun on tarkoitus tehdä siitä bonsai-mallinen pensas.
Nämä chilinsiemenet on kulkeutuneet meille muilta chiliharrastajilta, mutta monet näistä lajeista löytyy linkkien takaa Fataliin verkkokaupasta
Chilit on jo mukavassa kasuvaiheessa.2 kommenttia :

  1. Mulla on sulle blogissani haaste! ;
    http://katamariantekemiset.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award.html
    Hyvää Aprillipäivää! <3

    VastaaPoista