perjantai 6. huhtikuuta 2012

Aarrearkkuprojekti osa 2.

Josko tämä nyt onnistuis. Vuodatus.net on nyt kahdesti tuhonnut totaalisesti tämän kyseisen päivityksen. Mä tän alunperin kirjoitin jo eilen aamulla töihin lähteissä, mutta jostain syystä tämä tallentui "tyhjänä Ei otsikkoa"-kirjoituksena, mikä mua ärsyttää suunnattomasti! Toisen kerran sama tapahtui eilen iltapäivällä, ja silloin olin niin fiksu, että otin tekstiosat Wordiin muistiin, mutta unohdin sen tallentaa. Rakas poikaystäväni sitten oli päättänyt sulkea Wordin mun ollessa puhelimessa. Jos nyt tälläkertaa paremmalla onnella! :D
Toissapäivänä tosiaan alustin vähän tätä projektia, ja ajattelin nyt tässä päivityksessä esitellä mitä arkun kanssa on tähän asti tehty, ja kertoa mitä tuleman pitää. :)

Tässä vanha kapioarkku siis siinä kunnossa, missä minä sen sain. Maali oli lohkeillut aika pahasti, ja arkku oli muutenkin kärsinyt. Suurimmaksi osaksi varmaan lämpötilojen ja kosteuden vaihtelun takia. Eikä värikään ole mikään paras mahdollinen... :D


Maalinpoisto kävi helpoiten kuumailmapuhaltimella. Tähän hommaan aikaa meni yhteensä n. tunti-puolitoista. 


Paikkasin kannessa olevan halkeaman ensin liiman ja sahanpurun seoksella. Kun pintamaali on kuivunut, päälle laitetaan vielä lakkakitti. Jätän halkeaman kohdan hieman kuopalleen, enkä aio korjata sitä täysin, sillä en halua tehdä uutta arkkua, vaan tarkoituksena on pitää arkku vanhan näköisenä, mutta vähän kauniimpana. :)


Takakulmassa oleva halkeama paikattiin liimalla ja puristimilla. Ensimmäisen liimauskerran jälkeen halkeama alkoi irvistää uudelleen, mutta minäpä sen liimasin uudelleen, ja hyvin on pysyny!


Tässä kunnossa arkku on tällähetkellä. Pintaan on levitetty Otex tartuntapohjamaali. Ennen pintamaalin levitystä kantta paikataan vielä lakkakitillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti