perjantai 15. helmikuuta 2013

Virkattu kukka

Mä innostuin tänään virkkailemaan kukkasia. En oo aikoihin taas edes koskenu virkkuukoukkuun, mutta tänään teki mieli puuhastella jotain pientä. Mulla oli jossain ikivanhassa mummolta saadussa käsityölehdessä ohje semmoseen peruskukkaseen, jonka aikanaan tein paljettipipoa varten.
Alkuperäinen idea oli tehdä pieniä kukkasia pinneihin ja ponnareihin kiinnitettäväksi. Mummon lehdestä saatu ohje oli perus kaksikerroksiseen kukkaan, jota mä muokkailin hatusta sopivammaksi ja muhkeammaksi.

Mulla oli aiemmin talvella tehdyistä lapasista ylijääneitä Tapion kaupasta hankittuja superihania neonvärisiä lankoja, jotka sopi paremmin kuin hyvin näiden tekemiseen. Oranssi lanka on myös Tapion kaupasta, ja siinä on pieni raita hopean väristälankaa seassa. Molemmat langat oli melko ohuita, ja suositeltava puikkokoko onkin 2½-3. Kukkasten virkkaamiseen käytin kuitenkin 4mm koukkua, koska silmukat oli isommalla koukulla pehmeämpiä ja muhkeampia. Pienellä koukulla kukasta olis muutenkin tullut tosi tosi pieniä.

Tässä valmiita kukkasia.
Ajattelin et voisin tehdä kuvallisen tutorialin tähän ihan itseäni varten, ja muita joita sattuu kiinnostamaan. (edit: Linkki ohjeeseen lisätty)

4 kommenttia :

 1. Kiinnititkö kukkaa mitenkään tuohon pinniin vai työnsitkö vaan läpi? Ihania käsitöitä bongailin kun äsken blogiisi eksyin ja hetken selasin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Amma! Näissä pinneissä kukka on vaan työnnetty pinnistä läpi, ja päättelylanka on muutaman kerran kiepautettu pinnin ympärille jotta kukkanen pysyy sitten pinnissä kovemmassakin menossa. :)

   -Pieni Sisustaja-

   Poista